Jihomoravské haya-go

11. května 2006

 

Pro zpestření každoročního výjezdu Brňáků do Blanska jsem se rozhodl uspořádat bleskový turnaj a po konzultaci se Slávkem Zmekem jsme ho nazvali "Jihomoravské haya-go". Hrálo se v nové klubovně čajovny Ulity a sice s polovičním handicapem 1 kámen na 2 třídy. Účastnili se: já (Jarek Jiruše), Mikuláš Kocman, David Klimeš, Dmitrij Iškiev, Slávek Zmek st. + junior, Věrka Zmeková, Vítek Brunner, Ondřej a Tomáš Krumlovi, Petr Novák a Pavel Gric.

 

Po třech kolech jsme jedinými neporaženými byli já a Ondra Kruml. Rozhodující partii vyhrál Ondra o půl bodu! Tím mohl turnaj skončit, ale Vítek si vynutil další kolo, protože si myslel, že by se mohl ze 3. pozice přesunout na první, kdyby vyhrál. Ovšem nestalo se tak, jenom já jsem prohrál s Věrkou a prohodil si tak s ní místo. Celkově tedy 1. Ondra, 2. Věrka, 3. Vítek, 4. Jarek

 

Bleskový handicapový turnaj se nesl v přátelské atmosféře a vysloužil si velkou chválu zúčastněných. Zvláště Tomáš pomlaskával po čajících a Ondra měl radost ze své vítězné trofeje.

 

Napsal: Jarek Jiruše